Japan.png

Kurs i Stockholm: Stress & stressrelaterad ohälsa behandling med Medicinsk Akupunktur och Öronakupunktur  

 

Datum vid 2 tillfällen: 22-25 september eller

                                     17-20 november 2022

Stress och Stressrelaterad ohälsa behandling
med akupunktur - Stockholm 22-25 september 2022

Kursen vänder sig främst till leg.sjukvårdspersonal med arbetsfält inom stressrelaterad ohälsa där akupunktur kan vara ett komplement för att påverka exempelvis förhöjd vakenhetsgrad (DMN) i hjärnan och stimulering av ämnet BDNF.  Vi går igenom olika stresstillstånd, hur vi kan behandla med akupunktur, öronakupunktur (NADA), fysiologin, mekanismer, möjliga resultat utifrån vetenskapliga artiklar. Kursen tar även upp delar ur den traditionella kinesiska medicinen (TCM) för att få en djupare förståelse av dess rikedom på metaforer och bilder för återhämtning. Plats: St. Eriksplan i Stockholm. Datum 22-15 september (17-20 november).  Pris: 11 000 kronor (moms tillkommer). Få platser på kursen vilket gör att "först till kvarn gäller". Anmälan och frågor skriv i formuläret längst ned på denna sida eller maila lisbeth@curandera.se. Det är en underbar metod - så enkel - och ger effekter som kan göra att vidare behandling underlättas. 

”The method acupuncture acts on the brain in a fantastic

way which we can not fully understand”
Vitaly Napadow, Scientist in Neurosciens, Harvard Medical School, USA  

Japankurs september 2023 (När Japan öppnar igen) 

Undervisning i Öronakupunktur och Laser med dess fysiologiska mekanismer. Studiebesök vid Teikyo Heisei Universitetet, Tokyo, där vi får ta del av den mjuka akupunkturen i Japan.

I resan ingår kurs, flyg, hotell, utflykter, middagar och boende på ett Japanskt SPA - magiskt!. 

Reseledare och föreläsare:​

  • Lisbeth Dahlin, MSc, leg. sjuksköterska. Specialområde medicinsk akupunktur, smärta och stressrelaterad ohälsa. Fysiologin kring dessa ämnen är min stora passion.

  • Jeanette Rindeskog, tandläkare med en magister i laserbehandling. Hur vi kan använda laser på tandläkarmottagningen och vid sårläkning, inflammation och smärta.

Begränsat antal platser till Japankursen, så först till kvarn gäller. Anmäl dig för att säkra din plats!

Intresserad och anmäl Dig nedan eller maila lisbeth@curandera.se

Öronakupunkturkursen i Stockholm- oktober 2021

I samarbete med Tandläkarförbundet "Kurser för ett hållbart arbetsliv". Kursen vände sig främst till tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Kursutvärdering var 10 av 10 möjliga poäng! Flera ville ha en fortsättning för de såg möjligheterna med metoden. Akupunktur kan påverka vårt nervsystem positivt vilket vetenskapliga studier visar och ger möjlighet för läkning, smärtlindring och återhämtning etc.

Tidigare kursresor till Kina, Sri Lanka och Japan

Japan.png
  • Japan, Kyoto och Tokyo i 10 dagar september 2019. Vi var en grupp på 15 personer. Föreläsningar och praktik i Öron-akupunktur och Laser-behandling. Studiebesök vid Teikyo Heisei Universitetet, Tokyo, där vi fick ta del av en mjuk, icke smärtsam akupunkturmetod.

  • Kina i 10 dagar, oktober 2017. Shanghai, Tongli och Nanjing med 5 dagars föreläsningar vid universitetet och klinisk praktik på sjukhus, kliniken för Akupunktur. Akupunkturens fysiologiska mekanismer, hur vi kan påverka vår hjärna och nervsystem till ökad hälsa, läkning och återhämtning.

  • Kina i 16 dagar, oktober 2016. Dali, Lijiang, Shangri-La, Shenshen och Hongkong. Kursen berörde akupunkturens västerländska fysiologiska mekanismer och stressrelaterad ohälsa. 

 

  • Sri Lanka i 15 dagar, kursresa vid två tillfällen oktober 2012 och 2014. Colombo, utflykter och rundresa ner till Nationalparken. Föreläsningar och klinisk praktik med medicinsk akupunktur där flera olika tillstånd berördes och behandlades. Kalubowila hospital och vid Sir dr. Anton Jayasurayas klinik i Colombo. 

  • Samt flera resor mellan åren 1998 - 2011 till Kina. Både Beijings- och Nanjings universitet med föreläsningar och praktik vid akupunkturkliniker. Vid flera tillfällen har vi sett operationer där akupunktur har använts som enda anestesi (bedövning/smärtlindring). Operationer som kejsarsnitt, thyroidea (sköldkörtel-hals) och knä operationer. Patienter har varit vakna, mått bra, druckit vatten och legat bra i puls och blodtryck.  

 

Vi deltagare har varit tvungna att klia oss i ögonen många gånger under dessa resor för att se om det vi såg verkligen var sant. Akupunktur påverkar vårt nervsystem och vår hjärna på ett sätt vi ännu "ur ett vetenskapligt perspektiv" ej kan förstå - vi kan bara iaktta effekten hos individen och hos djuren. 

Intressant är att Medicinsk Akupunktur klassas som doping inom hästsporten! 

 

Lisbeth_akupunktur.jpg
akupunktur