Japan.png

Akupunktur- och Laserkurs i Japan

Öronakupunktur 

 

​Framflyttat:

Vi hoppas vi reser igen till våren år 2023. 

Till Kyoto, Hiroshima, Fuji berget och Tokyo.

Stress och Stressrelaterad ohälsa behandling
med akupunktur      Stockholm 12-15 maj 2022
Kursen vänder sig främst till leg.sjukvårdspersonal med arbetsfält inom stressrelaterad ohälsa där akupunktur kan vara ett komplement för att påverka exempelvis förhöjd vakenhetsgrad (DMN) i hjärnan.  Vi går igenom olika tillstånd, hur vi kan behandla med akupunktur, öronakupunktur med NADA, fysiologin, mekanismer och effekter. Kursen hålls på St. Eriksplan i Stockholm. Datum 12-15 maj. Pris: 7 200 kronor (moms tillkommer). Få platser på kursen vilket gör att "först till kvarn gäller". Anmälan och frågor skriv i formuläret längst ned på denna sida - snarast! Det är en underbar metod - så enkel - och ger effekter som gör att vidare behandling underlättas.
”The method acupuncture acts on the brain in a fantastic

way which we can not fully understand”
Vitaly Napadow, Scientist in Neurosciens, Harvard Medical School, USA  

Japankurs maj 2023 

Undervisning i Öronakupunktur och Laser med dess fysiologiska mekanismer. Studiebesök vid Teikyo Heisei Universitetet, Tokyo, där vi får ta del av den mjuka akupunkturen i Japan.

I resan ingår kurs, flyg, hotell, utflykter, middagar och boende på ett Japanskt SPA - magiskt!. 

Reseledare och föreläsare:​

  • Lisbeth Dahlin, MSc, leg. sjuksköterska. Specialområde medicinsk akupunktur, smärta och stressrelaterad ohälsa. Fysiologin kring dessa ämnen är min stora passion.

  • Jeanette Rindeskog, tandläkare med en magister i laserbehandling. Hur vi kan använda laser på tandläkarmottagningen och vid sårläkning, inflammation och smärta.

 

Begränsat antal platser till Japankursen, så först till kvarn gäller. Anmäl dig för att säkra din plats!

Intresserad och anmäl Dig nedan eller maila lisbeth@curandera.se

Kurserna vänder sig främst till legitimerade sjukvårdspersonal. Vi har en hög standard på kunskapen.

Senaste Öronakupunkturkursen i Stockholm- okt. 2021

I samarbete med Tandläkarförbundet "Kurser för ett hållbart arbetsliv". Kursen vände sig främst till tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Kursutvärdering var 10 av 10 möjliga poäng! Flera ville ha en fortsättning för de såg möjligheterna med metoden. "En tandläkare delade sina erfarenheter angående kväljningsreflex som kan vara ett stort problem för att kunna behandla. Han berättade att med 1 akupunkturnål kunde denna reflex starkt hämmas och han kunde undersöka och behandla i munnen på patienten utan problem." Detta är akupunktur dvs vi blockerar vårt nervsystem vilket ger fantastiska möjligheter för läkning, behandling etc.

Tidigare kursresor till Kina, Sri Lanka och Japan

Japan.png
  • Japan, Kyoto och Tokyo i 10 dagar september 2019. Vi var en grupp på 15 personer. Föreläsningar och praktik i Öron-akupunktur och Laser-behandling. Studiebesök vid Teikyo Heisei Universitetet, Tokyo, där vi fick ta del av en mjuk, icke smärtsam akupunkturmetod.

  • Kina i 10 dagar, oktober 2017. Shanghai, Tongli och Nanjing med 5 dagars föreläsningar vid universitetet och klinisk praktik på sjukhus, kliniken för Akupunktur. Akupunkturens fysiologiska mekanismer, hur vi kan påverka vår hjärna och nervsystem till ökad hälsa, läkning och återhämtning.

  • Kina i 16 dagar, oktober 2016. Dali, Lijiang, Shangri-La, Shenshen och Hongkong. Kursen berörde akupunkturens västerländska fysiologiska mekanismer och stressrelaterad ohälsa. 

 

  • Sri Lanka i 15 dagar, kursresa vid två tillfällen oktober 2012 och 2014. Colombo, utflykter och rundresa ner till Nationalparken. Föreläsningar och klinisk praktik med medicinsk akupunktur där flera olika tillstånd berördes och behandlades. Kalubowila hospital och vid Sir dr. Anton Jayasurayas klinik i Colombo. 

  • Samt flera resor mellan åren 1998 - 2011 till Kina. Både Beijings- och Nanjings universitet med föreläsningar och praktik vid akupunkturkliniker. Vid flera tillfällen har vi sett operationer där akupunktur har använts som enda anestesi (bedövning/smärtlindring). Operationer som kejsarsnitt, thyroidea (sköldkörtel-hals) och knä operationer. Patienter har varit vakna, mått bra, druckit vatten och legat bra i puls och blodtryck.  

 

Vi deltagare har varit tvungna att klia oss i ögonen många gånger under dessa resor för att se om det vi såg verkligen var sant. Akupunktur påverkar vårt nervsystem och vår hjärna på ett sätt vi ännu "ur ett vetenskapligt perspektiv" ej kan förstå - vi kan bara iaktta effekten hos individen och hos djuren. 

Intressant är att Medicinsk Akupunktur klassas som doping inom hästsporten!